Stoppen met roken - 22 september 2020

Stoppen met roken - 22 september 2020
22/09/2020 19:00 - 21:30
Doelgroep:

Huisarts, POH-S

Organisatie:

Medicamus Academie

Locatie:

Bouw & Infrapark

Aanvang:

19.00 (inloop vanaf 18.45 uur)

Inlichtingen:

Medicamus academie nascholing@medicamus.nl 0341-217252

Accreditatie:

3

Echt verstokte rokers die maar niet stoppen: kansen of kansloos

Je kent ze wel die fors rokende patiënten die maar niet stoppen met roken. Alle motiverende gesprekstechnieken en trucs heb je al uit de kast gehaald, maar toch lukt het je niet om ze te motiveren om te stoppen. Of als ze wel gemotiveerd zijn om te stoppen dan vallen ze elke keer weer terug. Een deel zou je misschien wel willen opsluiten in een verslavingskliniek of in elk geval zou je ze willen verwijzen maar naar de verslavingszorg, maar dit is niet mogelijk omdat zorgverzekeraars deze specialistische verslavingsgeneeskundige zorg (nog) niet vergoeden. Vanavond gaan we in op de echt verstokte rokers. Hoe kan je ze toch in beweging krijgen richting een rookvrij leven of kan je beter je energie in andere rokers steken, omdat het bij voorbaat kansloos is? Hebben we hier dus te maken met een niet te behandelen vorm van tabaksverslaving?

 

Herken je dit? Ga dan komen op de scholingsavond van stop met roken, op 22 september 2020. Verslavingsarts Robert van de Graaf van de eerste Polikliniek Verslavingsgeneeskunde in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen gaat met jullie interactief aan de slag zodat jullie nadien toch de juiste knoppen te vinden. 

Spreker: Robert van de Graaf, verslavingsarts,

Hij zet zich met veel energie in voor de Rookvrije Generatie. Met zijn enthousiasme, toegankelijkheid en menselijke aanpak weet hij mensen, organisaties en instellingen met elkaar te verbinden. En dat werpt duidelijk vruchten af. 

(tijdstip is aangepast


Locatie:

  • Bouw & Infrapark
  • Ceintuurbaan 2
  • 3847 LG Harderwijk

Let op: niet alle navigatiesystemen leiden u naar de hoofdentree. Volg onderstaande beschrijving en let op de borden langs de weg! 

Vanuit Amersfoort (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13), bij verkeerslichten rechtsaf de N302 op (Ceintuurbaan) en vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Zwolle (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13) Ga bovenaan de afrit bij de verkeerslichten linksaf de N302 (Ceintuurbaan) op. Vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Lelystad

U volgt de N302 en kruist de A28, vervolgens neemt u de eerste afslag links.

Vanuit Apeldoorn

U volgt de N302 (Leuvenumseweg), bij de verkeerslichten rechtsaf de N302 vervolgen (Ceintuurbaan). Vervolgens de eerste afslag rechts.