COPD casuistiek/ NHG standaard ASTMA ONLINE - 14 december 2020

COPD casuistiek/ NHG standaard ASTMA ONLINE - 14 december 2020
14/12/2020 19:00 - 20:00
Doelgroep:
Huisarts, POH-S
Organisatie:
Medicamus Academie
Locatie:
Online
Aanvang:
19.00
Inlichtingen:
Accreditatie:
1

 

Online Casuïstiekbespreking 

De opzet is vergelijkbaar met de “gewone” casuïstiek avonden, maar dan via een ZOOM omgeving en met een kleine groep.

Huh, een casuïstiekbespreking zul je denken, we mogen toch geen spiro’s meer blazen? Dat klopt, de hele begeleiding van astma en/of COPD patiënten is een stuk lastiger. Een diagnose stellen zonder spirometrie is een stuk lastiger en daarom leek het ons een goed idee om toch een korte bijeenkomst te beleggen waar casuïstiek met elkaar gedeeld kan worden. Laten we van elkaar leren en de vragen die er zijn met elkaar delen.

Om het niet al te ingewikkeld te maken vragen wij jullie een casus in te sturen, al dan niet met een spirometrie, waar je vragen over hebt. Deze casus zal dan tijdens de scholing besproken worden. Mocht je geen recente casus/vraag hebben omdat er door corona geen spirometrie kan worden gedaan dan kun je natuurlijk een “oudere” casus inleveren waar je vragen over hebt. Misschien heb je wel een casus die in het verleden is besproken en waar een vervolg van bekend is.

Ook zullen we de belangrijkste veranderingen in de nieuwe NHG standaard “Astma bij volwassenen” (juli 2020) met elkaar bespreken.


Het verzoek is om de casus en de bijbehorende vraag te mailen naar nascholing@medicamus.nl . Casussen graag inleveren voor 1 december (deze keer is het niet nodig om de casus in een powerpoint aan te leveren). 


Locatie:

  • Online
  • n.v.t
  • n.v.t n.v.t