Maatwerk longmedicatie - 24 maart 2021

Maatwerk longmedicatie - 24 maart 2021
24/03/2021 19:00 - 20:30
Doelgroep:

Huisarts, POH-S

Organisatie:

Medicamus Academie

Locatie:

Online

Aanvang:

19.00 uur

Inlichtingen:

Medicamus academie: nascholing@medicamus.nl Gerja Evink 0341-217252

Accreditatie:

2 punten ABC 1 - NVvPO V&VN

Wanneer gebruik ik nu welke inhalator? Prefereer ik de één, of de ander?

Inleiding.

 

Juist nu in deze bijzondere tijd is het van groot belang dat onze longpatiënten hun luchtwegmedicatie op een juiste wijze blijven gebruiken. Door meer kennis over de inhalatoren is meer maatwerk mogelijk.

Tijdens de recente uitleg over het preferentie beleid werd de vraag gesteld: wanneer gebruik ik nu welke inhalator? Kan daar geen scholing voor komen? Natuurlijk kan dat  en wij hebben het plan opgevat om voor alle geïnteresseerde huisartsen en praktijkondersteuners op woensdag 24 maart van 19.00 uur tot 20.30 uur via ZOOM concreet te maken hoe binnen de mogelijkheden van ons longformularium, ondanks het nieuwe preferentiebeleid, maatwerk kan worden geleverd.

Het idee is ook om onze kennis op te frissen door te gaan oefenen met onze eigen placebo’s. Belangrijk is dus om op de 24ste de devices die in het longformularium van Medicamus staan bij je te hebben.

Doen jullie mee? Jullie astma/copd patiënten zullen trots op jullie zijn, 😊.

 

Met vriendelijke groet,

Hennie Veneboer

Peter Smink

Jan-Willem van den Bos

 

Als de cursus vol is en je de cursus graag wilt volgen kun je een mailtje sturen naar: nascholing@medicamus.nl. We zetten je dan op de wachtlijst of plannen een extra cursusavond.


Locatie:

  • Online
  • n.v.t
  • n.v.t n.v.t