Leren leven met kanker - workshop - 14 september 2021

Leren leven met kanker - workshop - 14 september 2021
14/09/2021 14:00 - 17:00
Doelgroep:
Huisarts, Overig, POH Ouderzorg, POH-GGZ, POH-S, Verpleeghuisartsen
Organisatie:
Onco in balans, HDI, Radelijn, Medicamus academie
Locatie:
Online
Aanvang:
14.00 uur
Inlichtingen:
Accreditatie:
3 punten

Uitnodiging: workshop ‘Leren leven met kanker’

Ongeveer 115.000 mensen per jaar krijgen de diagnose kanker. Naast de lichamelijke gevolgen, heeft kanker ook psychisch enorme impact. Op de patiënt zelf maar ook op zijn of haar naasten. Dat weten we vanuit Onco in Balans en GezondVeluwe als geen ander. Vanuit verschillende disciplines krijgen wij te maken met mensen die getroffen zijn door kanker. Wat is belangrijk om te weten over de psychische impact en wat kunnen wij als zorgprofessional vanuit de regio Noordwest Veluwe hierin betekenen?

 

Online workshop over de impact van kanker

Graag nodigen we je uit voor de digitale workshop ‘Leren leven met kanker’ op dinsdag 14 september van 14:00 – 17:00 uur. De interactieve workshop gaat over de 
psychische impact van kanker, (stagnerende) verwerkingsprocessen, omgaan met verlies en rouw en de valkuilen hierin. 

Gedurende de workshop nodigen we je als deelnemer uit om vragen te stellen aan de docent maar ook aan elkaar. Het betreft een afwisseling van theorie en praktijk, gecombineerd met oefenen in kleine online groepjes. Aan de hand van een aantal casussen.

De workshop is voor professionals die oncologische (na)zorg verlenen op de Noordwest-Veluwe. Een  mooi kans om collega’s uit verschillende domeinen te leren kennen én van elkaar te leren!

Deze ‘startworkshop’ vormt de basisworkshop, waarna op andere momenten verdiepende vervolgmodules volgen. Je kan naar eigen behoefte modules volgen over bijvoorbeeld vermoeidheid bij kanker, angst bij kanker en kanker in het gezin. 

 

Meer informatie en aanmelden

De kosten voor deze workshop zijn € 50,- 

Als je voor het eerst inschrijft via de Medicamus academie dan moet je eenmalig registreren. Volg hiervoor de instructies op de website. Na registratie ontvang je een mail die je moet bevestigen, soms komt deze in je spam box.

Bij vragen over het aanmelden kun je contact opnemen met Gerja Evink: nascholing@medicamus.nl  tel: 0341-217252.

Kort voor de workshop ontvang je de link voor de ZOOM meeting.

 

Accreditatie

Accreditatie wordt voor 3 punten aangevraagd bij: Keurmerk Fysiotherapie, ABC-1, NvVPO, V&VN en de LV-POH-GGZ. Voor de overige deelnemers is na afloop een certificaat beschikbaar.

 

Helen Dowling Academie

De workshop wordt verzorgd door de Helen Dowling Academie, onderdeel van het Helen Dowling Instituut. Het Helen Dowling Instituut (HDI) is sinds haar oprichting in 1988 een toonaangevend instituut op het gebied van de psycho-oncologie. Het HDI biedt professionele psychologische zorg aan mensen die als patiënt of naaste getroffen zijn door kanker. Daarnaast verricht het HDI wetenschappelijk onderzoek en biedt het scholing vanuit de Helen Dowling Academie.

Onco in Balans en Oncologische (na)zorg GezondVeluwe

De workshop is op initiatief van Onco in Balans en GezondVeluwe.

Mensen die kanker hebben (gehad) passende (na)zorg bieden en zoveel mogelijk zelf de regie laten voeren. Daar werken we aan binnen regionaal oncologienetwerk ‘Onco in Balans’ en het project oncologische (na)zorg GezondVeluwe.

Uit gesprekken met patiënten en professionals komt naar voren dat er behoefte is aan zorg en ondersteuning bij psychosociale klachten op verschillende momenten na de diagnose kanker. Daarom vroegen we HDI scholing te bieden voor alle professionals die oncologische (na)zorg verlenen op de Noordwest-Veluwe. De scholing en accreditaties worden mede mogelijk gemaakt door de Medicamus academie, Berekuyl academy en St Jansdal academie. 

Kijk voor meer informatie op www.oncoinbalans.nl en www.gezondveluwe.nl.


Locatie:

  • Online
  • n.v.t
  • n.v.t n.v.t