Kopcursus Gastrointestinale klachten en meerwaarde van de geestelijke -7 juni 2022

Kopcursus Gastrointestinale klachten en meerwaarde van de geestelijke -7 juni 2022
07/06/2022 18:00 - 20:30
Doelgroep:
Huisarts, SOG
Organisatie:
Medicamus Academie
Locatie:
Bouw & Infrapark
Aanvang:
18.00 ( inloop vanaf 17.30 met soep en broodje)
Inlichtingen:
nascholing@medicamus.nl
Accreditatie:
wordt aangevraagd

Het programma bestaat uit twee delen: zingeving / samenwerking en gastrointestinale klachten in de oncologie en palliatieve fase

Sprekers zijn:

Renske vd Brink-Schimmel, oncoloog, Thea Kloek, geestelijk verzorger,

Willemien Schep, netwerk coördinator palliatieve zorg,

Gerry Beers,huisarts/kaderarts palliatieve zorg

Inzicht in pathofysiologischeachtergronden van misselijkheid en braken om de meest geschikte causale behandeling te kunnen kiezen.
Behandeling van ileus, wel/geen chirurgisch ingrijpen
Interdisciplinaire samenwerking rond zingeving in de huisartsen praktijk

 

Interdisciplinaire samenwerking rond zingeving in de huisartsenpraktijk

Als huisarts wil je niets liever dan je patiënten kennen m.b.t. de fysieke, psychische, sociale, culturele en levensbeschouwelijke achtergronden. Tegelijkertijd is dat in de werkpraktijk van de dagdagelijkse drukte nogal een klus. Bovendien liggen existentiële of levensvragen meestal niet voor op de tong, ze kosten tijd. Hoe kun je dat wat er leeft bij de patiënt ‘tevoorschijn luisteren’ en waarin kan er samengewerkt worden met de 0de lijn?

De hogeschool VIIA Zwolle heeft in 2020 een wetenschappelijk actieonderzoek gestart waarin de mogelijkheden in het interdisciplinair samenwerken rondom zingeving wordt onderzocht en gestimuleerd.  

Thea Kloek, geestelijke verzorger van het Centrum voor Levensvragen zal vertellen over de richtlijn spirituele zorg en hoe je als huisarts de zingevingsvragen kunt herkennen en bespreken. Ook zal ze vertellen wat het Centrum voor Levensvragen in onze regio te bieden heeft. Welzijn op recept, interdisciplinaire PaTz teams, individuele verwijzingen, themabijeenkomsten laten al mooi resultaten zien. 

Aansluitend zal Willemien Schep tot zo ver behaalde resultaten van het actieonderzoek uitleggen. Het actieonderzoek wordt naast Putten ook in Elburg, Westland en Delft uitgevoerd en zal in juni worden afgerond. 

 

 


Locatie:

  • Bouw & Infrapark
  • Ceintuurbaan 2
  • 3847 LG Harderwijk

Let op: niet alle navigatiesystemen leiden u naar de hoofdentree. Volg onderstaande beschrijving en let op de borden langs de weg! 

Vanuit Amersfoort (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13), bij verkeerslichten rechtsaf de N302 op (Ceintuurbaan) en vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Zwolle (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13) Ga bovenaan de afrit bij de verkeerslichten linksaf de N302 (Ceintuurbaan) op. Vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Lelystad

U volgt de N302 en kruist de A28, vervolgens neemt u de eerste afslag links.

Vanuit Apeldoorn

U volgt de N302 (Leuvenumseweg), bij de verkeerslichten rechtsaf de N302 vervolgen (Ceintuurbaan). Vervolgens de eerste afslag rechts.