Inhalatie instructie (opfriscursus) - 1 juni 2022

Inhalatie instructie (opfriscursus) - 1 juni 2022
01/06/2022 18:00 - 20:30
Doelgroep:
Apothekers assistente, POH-S
Organisatie:
Medicamus Academie
Locatie:
Bouw & Infrapark
Aanvang:
18.00 ( inloop vanaf 17.30 met soep en broodje)
Inlichtingen:
Medicamus Academie: Gerja Evink nascholing@medicamus.nl of 0341-217252
Accreditatie:
2 punten NvVPO/ V&VN/Kabiz

Iedere astma en/of COPD-patiënt heeft in mindere of meerdere mate last van benauwdheid en kortademigheid. Pulmonale medicatie kan helpen deze klachten te verminderen. Het is echter ook bekend dat de compliance niet altijd optimaal is. Onjuist gebruik van de inhalator kan leiden tot het selectief innemen van de medicatie of zelfs tot staken hiervan. Als zorgverlener kunt u hierbij ondersteunen door knelpunten te achterhalen en de patiënt van praktische tips te voorzien.

Tijdens deze scholing wordt ook het verschil uitgelegd tussen astma, copd en het verschil in behandeling.

Deze workshop is ontwikkeld om bij te dragen aan een, door de Long Alliantie Nederland (LAN), voorgestelde eenduidige inhalatie-instructie.

Het correct gebruikt van inhalatiemedicatie en het aanleren van een goede inhalatietechniek is en blijft een grote uitdaging.

Voor het geven van inhalatie-instructie is het noodzakelijk te beschikken over adequate en up-to-dat kennis en vaardigheden.


Locatie:

  • Bouw & Infrapark
  • Ceintuurbaan 2
  • 3847 LG Harderwijk

Let op: niet alle navigatiesystemen leiden u naar de hoofdentree. Volg onderstaande beschrijving en let op de borden langs de weg! 

Vanuit Amersfoort (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13), bij verkeerslichten rechtsaf de N302 op (Ceintuurbaan) en vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Zwolle (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13) Ga bovenaan de afrit bij de verkeerslichten linksaf de N302 (Ceintuurbaan) op. Vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Lelystad

U volgt de N302 en kruist de A28, vervolgens neemt u de eerste afslag links.

Vanuit Apeldoorn

U volgt de N302 (Leuvenumseweg), bij de verkeerslichten rechtsaf de N302 vervolgen (Ceintuurbaan). Vervolgens de eerste afslag rechts.