CVRM spreekuur voor de assistente (basiscursus) - start 19 december 2022

CVRM spreekuur voor de assistente (basiscursus) - start 19 december 2022
19/12/2022 - 23/01/2022
Doelgroep:
Assistente
Organisatie:
Medicamus Academie
Locatie:
Bouw & Infrapark
Aanvang:
18 uur
Inlichtingen:
nascholing@medicamus.nl 0341 - 217 251 of 0341-217252
Accreditatie:
Accreditatie wordt voor 6 punten aangevraagd bij KABIZ. De accreditatiepunten worden alleen toegekend bij aanwezigheid op beide avonden.

CVRM spreekuur door de doktersassistente

Met de nieuwe richtlijn CVRM in 2019 veranderen er wat zaken, waarbij het een optie is de assistente in te zetten om een deel van de POH over te nemen.

In deze richtlijn wordt er onderscheid gemaakt in drie categorieën, zeer hoog risico, hoog risico en laag-matig risico patiënten. Deze laatste groep valt niet in de ketenzorg, maar mensen in deze groep hebben soms wel begeleiding/controle nodig.

De scholing/training bestaat uit 2 avonden. Aanbod komen: het opstellen van een risicoprofiel, hoe gebruik je de SCORE tabel, hoe verwerk je e.e.a. in het HIS. Ook komt er een stukje theorie over o.a. bloeddruk en cholesterol, hoe ga je het gesprek met de patiënt aan en leefstijl.

Na de eerste avond is het de bedoeling dat je in de praktijk e.e.a. oefent, zodat je de tweede bijeenkomt vragen kan stellen waar je tegen aan loopt. De 2e avond gaan we ook praktisch oefenen met laptops.

Leerdoelen:

  • Kennis risicoprofiel CVRM
  • Werken met de (risicoschatting) SCORE tabel
  • Registratie en rapportage in het HIS 
  • Opfrissen achtergrondkennis bloeddruk en cholesterol
  • Welke methodes worden en gebruikt om verhoogde bloeddruk vast te stellen
  • Leefstijl adviezen
  • Hoe je het gesprek met de patiënt kan aangaan

Programma:

19 december deel 1 (fysiek) 18.00 – 21.00 uur 

23 januari 2023 deel 2 (fysiek) 18.00 - 21.00 uur (met laptops)

Accreditatie wordt aangevraagd bij KABIZ. De accreditatiepunten worden alleen toegekend bij aanwezigheid op beide avonden.


Locatie:

  • Bouw & Infrapark
  • Ceintuurbaan 2
  • 3847 LG Harderwijk

Let op: niet alle navigatiesystemen leiden u naar de hoofdentree. Volg onderstaande beschrijving en let op de borden langs de weg! 

Vanuit Amersfoort (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13), bij verkeerslichten rechtsaf de N302 op (Ceintuurbaan) en vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Zwolle (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13) Ga bovenaan de afrit bij de verkeerslichten linksaf de N302 (Ceintuurbaan) op. Vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Lelystad

U volgt de N302 en kruist de A28, vervolgens neemt u de eerste afslag links.

Vanuit Apeldoorn

U volgt de N302 (Leuvenumseweg), bij de verkeerslichten rechtsaf de N302 vervolgen (Ceintuurbaan). Vervolgens de eerste afslag rechts.