Levensvragen, het GEM-groepsaanbod en de netwerkintake - 30 november 2023 POH-GGZ studiedag.

Levensvragen, het GEM-groepsaanbod en de netwerkintake - 30 november 2023 POH-GGZ studiedag.
30/11/2023 09:30 - 16:00
Doelgroep:
POH-GGZ
Organisatie:
Medicamus Academie
Locatie:
Bouw&Infrapark Bij Fritz gebouw 60
Aanvang:
9.30 (inloop 9.15)
Inlichtingen:
Gerja Evink 0341-217252 nascholing@medicamus.nl
Accreditatie:
5 punten bij LV-POH-GGZ en de V&VN

POH-GGZ studiedag. Levensvragen, het GEM-groepsaanbod en de netwerkintake - 30 november 2023

Programma:

9:30 – 11:15 uur Levensvragen in de POH-GGZ praktijk

Jos Somsen (POH-GGZ) en Gaby Jacobs (Universiteit voor Humanistiek) geven een workshop over ingaan op levensvragen en bieden hier praktische handvatten voor. Hoe kan de huisarts en POH-GGZ zingevingsvragen signaleren, bespreken en begeleiden? Wanneer verwijs je en naar wie? Willemien Schep (Centrum voor Levensvragen Noordwest-Veluwe) licht het regionale aanbod toe van de diverse geestelijk verzorgers.

11:30 – 12:30 uur GEM-groepsaanbod, digitale sociale kaart en Praktijkhuis Harderwijk

Marian Kesler (Raedelijn) geeft uitleg over het groepsaanbod in het kader van het regionale Ecosysteem Mentale Gezondheid (GEM). Het samenwerkingsverband GezondVeluwe heeft een uitgebreid groepsaanbod in kaart gebracht en dit wordt verder ontwikkeld. Peter Hollemans (Medicamus) geeft de stand van zaken weer van een nieuwe digitale regionale sociale kaart. Aukje Otter (Ixta Noa) geeft uitleg over het groepsaanbod van de herstelacademie Praktijkhuis Harderwijk.

12:30 – 13:30 uur Lunch

13:30 – 16:00 uur De netwerkintake als herstelondersteunend gesprek

Floortje Scheepers en Karin Hagoort (UMC Utrecht) geven een workshop in de netwerkintake. In deze gespreksvorm maak je samen met de hulpvrager visueel hoe het netwerk van de hulpvrager eruitziet en welke thema’s en personen van belang zijn. De netwerkintake is een manier om het GEM-herstelondersteunende gesprek te voeren. Jantine Bottenberg (GGZ Centraal) werkt met de netwerkintake, in haar organisatie en als GEM-experiment, en deelt haar ervaringen. Karin Brinkhof (OZO Verbindzorg) is aanwezig om de mogelijkheden van het OZO-platform toe te lichten, als mogelijk vervolg op een netwerkintake.


Locatie:

  • Bouw&Infrapark Bij Fritz gebouw 60
  • Ceintuurbaan 2-60
  • 3847 LG Harderwijk