Verdiepingsworkshop Kanker en gezin - 29 november 2022

Verdiepingsworkshop Kanker en gezin - 29 november 2022
29/11/2022 19:00 - 21:00
Doelgroep:
Huisarts, Overig, POH Ouderzorg, POH-GGZ, POH-S, Verpleegkundige
Organisatie:
Onco in balans, HDI, Raedelijn, Medicamus academie
Locatie:
Online
Aanvang:
19.00
Inlichtingen:
nascholing@medicamus.nl Gerja Evink 0341-217252
Accreditatie:
Wordt aangevraagd voor:Keurmerk Fysiotherapie, ABC-1, NvVPO en V&VN. Voor de overige deelnemers is na afloop een certificaat beschikbaar.

Ongeveer 115.000 mensen per jaar krijgen de diagnose kanker. Naast de lichamelijke gevolgen, heeft kanker ook psychisch enorme impact. Op de patiënt zelf maar ook op zijn of haar naasten. Dat weten we vanuit Onco in Balans en GezondVeluwe als geen ander. Vanuit verschillende disciplines hebben wij te maken met mensen die getroffen zijn door kanker. Als professional willen we meer leren over de psychische impact en wat wij als zorgprofessional vanuit de regio Noordwest Veluwe hierin kunnen betekenen. En uit gesprekken met patiënten en professionals komt naar voren dat er behoefte is aan zorg en odnersteuning bij de psychosociale klachten op verschillen momenten na de diagonse kanker Daarom organiseren we een reeks workshops over de psychosociale gevolgen van kanker. 

Na een succesvolle startworkshop ‘Leren leven met kanker’ hebben we in het voorjaar van 2022 twee verdiepende workshops georganiseerd: ‘Vermoeidheid bij kanker’ en ‘Angst na kanker’. In november vinden de workshops ‘Kanker en intimiteit’ en ‘Kanker en gezin’ plaats. De verschillende workshops zijn los van elkaar te volgen.

Kanker en gezin.

Een levensbedreigende ziekte heeft veel impact op een gezin. Wanneer je als professional in aanraking komt met een gezin dat getroffen is door kanker kan dit een uitdaging zijn omdat de onzekerheid rondom kanker groot is en dit veel vragen oproept. Bij je patiënten en ongetwijfeld ook bij jezelf. Als professional wil je weten hoe je hen het beste kunt helpen én wanneer je juist beter kunt doorverwijzen. In deze workhsop ontdek je hoe je dat aanpakt. 

Peter Verboom, gz-psycholoog en relatie- en gezinstherapeut zal deze workshop verzorgen.

 


Locatie:

  • Online
  • n.v.t
  • n.v.t n.v.t