Basisvaardigheden werkbegeleider - 21 maart (deel 1 en 2) en 20 juni deel 3 (optioneel)

Basisvaardigheden werkbegeleider - 21 maart (deel 1 en 2) en 20 juni deel 3 (optioneel)
21/03/2023 09:30 - 16:30
Doelgroep:
Assistente, POH-S
Organisatie:
Medicamus Academie
Locatie:
Bouw & Infrapark
Aanvang:
09.30 uur
Inlichtingen:
Mandy Stapper, nascholing@medicamus.nl of 0341 - 217 251
Accreditatie:
Deze training is geaccrediteerd door Kwaliteitsregister V&VN voor 12 punten, bij Kabiz voor 9.5 punten en bij het KCKZ voor 9 punten.

Deze training wordt in blended vormgegeven. Dit houdt in dat je zelfstandig start met 3 E-learning modules met aansluitend 1 dag training in groepsvorm.

 

Voor wie

Ben je een werkbegeleider of praktijkopleider MBO opgeleid? En gaat je studenten van een MBO opleiding tijdens de BPV-periode begeleiden of bent je daar net mee begonnen? Dan geeft deze training je handvatten om hiermee aan de slag te gaan.

 

Programma op 21 maart 2023 van 09.30 – 16.30 uur

Het programma bestaat uit twee delen, er kan optioneel voor een derde deel gekozen worden. Het eerste deel van de training bestaat uit drie digitale modules:

  • De werkbegeleider heeft kennis van de opbouw van het MBO onderwijs en kan deze kennis gebruiken tijdens de begeleiding in de BPV.

  • De werkbegeleider kan zijn communicatie afstemmen op de student.

  • De werkbegeleider kent de fasen in de begeleiding van de student en heeft handvatten welke techniek hij in welke fase kan gebruiken.

Het tweede deel bestaat uit 1 dag training in groepsvorm. Samen met anderen leer je hoe je de kennis die je in het eerste deel hebt opgedaan kunt toepassen. Je gaat aan de slag met oefeningen. Zo oefen je met het voeren van gesprekken in denkbeeldige praktijksituaties.

 

Extra dagdeel optioneel (deel 3) op 20 juni 2023 van 09.30 – 12.30 uur

In het extra dagdeel worden werkbegeleiders uitgedaagd om middels reflectieve werkvormen na te denken over het toepassen van het geleerde in de praktijk. Daarnaast gaan we met werkbegeleiders tijdens dit dagdeel aan de slag met eigen competenties, valkuilen en patronen.

 

Resultaat

Je krijgt inzicht in het begeleidingstraject van studenten en je kunt jouw rol daarin optimaal vervullen. Je kunt jouw studenten verder helpen in hun ontwikkeling. Je ontvangt na afloop een certificaat (als je de modules en de trainingsdag hebt afgerond).

 

Accreditatie

Deze training is geaccrediteerd door Kwaliteitsregister V&VN voor 12 punten, bij Kabiz voor 9.5 punten en bij het KCKZ voor 9 punten.

                                                                                                                           

 

 


Locatie:

  • Bouw & Infrapark
  • Ceintuurbaan 2
  • 3847 LG Harderwijk

Let op: niet alle navigatiesystemen leiden u naar de hoofdentree. Volg onderstaande beschrijving en let op de borden langs de weg! 

Vanuit Amersfoort (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13), bij verkeerslichten rechtsaf de N302 op (Ceintuurbaan) en vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Zwolle (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13) Ga bovenaan de afrit bij de verkeerslichten linksaf de N302 (Ceintuurbaan) op. Vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Lelystad

U volgt de N302 en kruist de A28, vervolgens neemt u de eerste afslag links.

Vanuit Apeldoorn

U volgt de N302 (Leuvenumseweg), bij de verkeerslichten rechtsaf de N302 vervolgen (Ceintuurbaan). Vervolgens de eerste afslag rechts.