Obesitas Symposium Ketenoverstijgend - 21 maart 2024

Obesitas Symposium Ketenoverstijgend - 21 maart 2024
21/03/2024 15:00 - 20:00
Doelgroep:
Huisarts, POH-S
Organisatie:
Medicamus Academie
Locatie:
Bouw & Infrapark
Aanvang:
15.00 - 20.00 uur
Inlichtingen:
Annemiek Raidt, nascholing@medicamus.nl of 0341 - 217 254
Accreditatie:
wordt aangevraagd voor POH/HA

Obesitas ketenoverstijgend:

Dertig procent van de wereldbevolking kampt met overgewicht of obesitas. 2,2 miljard volwassenen en kinderen hebben gezondheidsproblemen doordat ze te dik zijn. Wereldwijd zijn overgewicht en obesitas de 5e doodsoorzaak. Overgewicht vergroot de kans op hart- en vaatziekten, diabetes en sommige vormen van kanker. 

Overgewicht brengt niet alleen gezondheidsklachten met zich mee. Veel mensen vinden dat ze ook een mindere kwaliteit van leven hebben. Sommige dagelijkse activiteiten, zoals wandelen, traplopen of spelen met de kinderen, zijn moeilijk of onmogelijk. Mensen met obesitas hebben vaak ook psychische problemen, zoals depressiviteit, weinig zelfvertrouwen en een laag zelfbeeld. Het is een steeds groter probleem in onze maatschappij. Eén op de tien ziektes in Nederland heeft zelfs te maken met obesitas of overgewicht. 

Doelgroep:

Praktijkondersteuner en Huisarts.

Opzet middag/avond:

Op dit mini symposium wordt kennis gedeeld over Obesitas en overgewicht door verschillende zorgverleners en richten we ons op de leefstijl interventies die jij als POH/ huisarts kunt geven.  

Praktische informatie:

Datum: Donderdag 21 maart 2024

Tijd: middag/avond (15.00 - 20.00 uur)

Locatie: Bouw&InfraPark

 


Locatie:

  • Bouw & Infrapark
  • Ceintuurbaan 2
  • 3847 LG Harderwijk

Let op: niet alle navigatiesystemen leiden u naar de hoofdentree. Volg onderstaande beschrijving en let op de borden langs de weg! 

Vanuit Amersfoort (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13), bij verkeerslichten rechtsaf de N302 op (Ceintuurbaan) en vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Zwolle (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13) Ga bovenaan de afrit bij de verkeerslichten linksaf de N302 (Ceintuurbaan) op. Vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Lelystad

U volgt de N302 en kruist de A28, vervolgens neemt u de eerste afslag links.

Vanuit Apeldoorn

U volgt de N302 (Leuvenumseweg), bij de verkeerslichten rechtsaf de N302 vervolgen (Ceintuurbaan). Vervolgens de eerste afslag rechts.