Leerpunt KOEL Spreekuur Ondersteuner Ouderen SOO Start:11 mei 2024

Leerpunt KOEL Spreekuur Ondersteuner Ouderen SOO Start:11 mei 2024
11/05/2024 - 15/06/2024
Doelgroep:
Assistente
Organisatie:
Leerpunt KOEL
Locatie:
Harderwijk
Aanvang:
10.30
Inlichtingen:
secretariaat@leerpuntkoel.nl
Accreditatie:
16 punten
Bezoek website voor meer informatie

Spreekuur Ondersteuner Ouderen

Ben jij een doktersassistent met affiniteit voor de kwetsbare oudere patiënt in de huisartsenpraktijk? Wil jij jouw takenpakket uitbreiden? Volg dan de opleiding Spreekuur Ondersteuner Huisarts Ouderenzorg, verbreed je kennis en ontlast ook je POH en huisarts collega's!

De opleiding bestaat uit 4 bijeenkomsten met telkens een voorbereidende leesopdracht en een voorbereidende praktijkopdracht die ingeleverd wordt via de digitale leeromgeving, Tijdens de bijeenkomsten worden de opdrachten plenair besproken en is er ruimte voor discussie en casuistiek. Het tweede deel van elke bijeenkomst zal bestaan uit een presentatie die aansluit op het onderwerp van die bijeenkomst. Daarna wordt de bijeenkomst afgesloten met een huiswerkopdracht voor de volgende bijeenkomst.

  • Bijeenkomst 1: Kwetsbare oudere en wetgeving binnen de ouderenzorg
  • Bijeenkomst 2: Polyfarmacie bij ouderen
  • Bijeenkomst 3: Delier, dementie en depressie
  • Bijeenkomst 4: Valpreventie/voeding bij ouderen en eindpresentaties

Tijdens de laatste bijeenkomst vinden er presentaties plaats, waarbij de deelnemers in groepen een casus analyseren, opschrijven en presenteren. Hierbij wordt volgens het SFMPC model de medische problemen van een oudere geanalyseerd, Daarnaast inventariseren zij de urgentie van het plan van aanpak, zowel vanuit het oogpunt van de oudere als van de huisarts.

Locatie: Harderwijk (exacte locatie volgt)

Datum: 11 mei, 25 mei, 1 juni en 15 juni 

Tijd: 10.30-13.30

Kosten: €1295,- Deelnemers uit de Medicamus regio kunnen gebruik maken van een kortingscode van €100,- Code: SOOHarderwijk2024

INFORMATIE EN AANMELDEN


Locatie:

  • Harderwijk
  • volgt
  • - -

precieze locatie volgt