Leerpunt KOEL SOH-hercertificering Traumatische knieklachten - 27 maart 2024

Leerpunt KOEL SOH-hercertificering Traumatische knieklachten - 27 maart 2024
27/03/2024 14:00 - 17:00
Doelgroep:
Assistente
Organisatie:
Leerpunt KOEL
Locatie:
Bouw & Infrapark
Aanvang:
14.00

SOH (Spreekuur Ondersteuner Huisarts) - Hercertificering -Traumatische knieklachten 

27 maart 2024

14.00-17.00 uur

Deze scholing wordt door Leerpunt KOEL verzorgt. 

In deze scholing gaan we het hebben over knieklachten ontstaan na een trauma. Het gaat dus om de acute klachten van een knie na een val, botsing, verdraaiing, etc. De meeste patiënten melden zich bij de huisarts direct tot 3 weken na het ongeval. Klachten van de knie die al langer bestaan en/of waarbij geen trauma aan vooraf is gegaan zullen niet  worden besproken.

Er zijn 2 soorten traumamechanismen te onderscheiden:

  • contactletsel (direct letsel): ontstaat door botsing met een persoon of voorwerp
  • niet-contactletsel (niet-direct letsel): kan ontstaan bij landen na een sprong met een gelijktijdig draaiing van het onder- of bovenbeen. Of bij het plotseling afremmen tijdens een sprint en bij plotseling van richting veranderen.  

Een goede kennis van de anatomie van de knie is erg belangrijk bij traumatische knieklachten. Deze nieuwe kennis zal je helpen om als SOH de traumatische knieklachten te kunnen beoordelen. Vervolgens kan je bepalen of de klacht zelf afgehandeld kan worden of dat er verdere expertise/aanvullend onderzoek noodzakelijk is.

AANMELDEN


Locatie:

  • Bouw & Infrapark
  • Ceintuurbaan 2
  • 3847 LG Harderwijk

Let op: niet alle navigatiesystemen leiden u naar de hoofdentree. Volg onderstaande beschrijving en let op de borden langs de weg! 

Vanuit Amersfoort (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13), bij verkeerslichten rechtsaf de N302 op (Ceintuurbaan) en vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Zwolle (A28)

U neemt de afrit Lelystad/Harderwijk/Dolfinarium (afrit 13) Ga bovenaan de afrit bij de verkeerslichten linksaf de N302 (Ceintuurbaan) op. Vervolgens de eerste afslag links.

Vanuit Lelystad

U volgt de N302 en kruist de A28, vervolgens neemt u de eerste afslag links.

Vanuit Apeldoorn

U volgt de N302 (Leuvenumseweg), bij de verkeerslichten rechtsaf de N302 vervolgen (Ceintuurbaan). Vervolgens de eerste afslag rechts.